ΚΥΘΝΟΣ
1η: μέρα – Σάββατο: Συγκέντρωση και αναχώρηση 06:45 π.μ. από το γραφείο με προορισμό το Λαύριο και άμεση επιβίβαση. Άφιξη στο λιμάνι της Κύθνου και αναχώρηση για την περιοχή Λουτρά. Τα Λουτρά είναι διάσημα για τις ιαματικές πηγές τους, οπότε μην παραλείψετε να απολαύσετε ένα λουτρό στην φυσική πισίνα της παραλίας, με το φυσικά θερμό ιαματικό νερό. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και μεσημεριανό γεύμα. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του νησιού, την Χώρα, που θα τη βρείτε στους χάρτες και ως Μεσσαριά και μαγεύει τον επισκέπτη με το ξεχωριστό χρώμα της. Ανάμεσα σε χαμηλά, φρεσκοασβεστωμένα σπίτια και εκκλησάκια, κάτω από καμάρες και στοές που τα συνδέουν μεταξύ τους, πλάι σε λουλουδιασμένες αυλές με μπλε, βαθύ μπλε παραθυρόφυλλα. Το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο για επίσκεψη στην εκκλησία Παναγίας Κανάλας. Η θαυματουργή Παναγία η Κανάλα βρίσκεται στον ομώνυμο παραλιακό οικισμό της Κύθνου, στο νότιο ανατολικό τμήμα του νησιού, όπως και το ξενοδοχείο μας. Το βραδάκι μπορείτε να κάνετε τις βόλτες στις ταβέρνες και τα μπαράκια του χωριού. Διανυκτέρευση.
2η μέρα – Κυριακή: Μετά το πρωινό και αφού πάρουμε τα πράγματά μας, αναχωρούμε για τον παραδοσιακό οικισμό Δρυοπίδα. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Σπήλαιο Καταφύκι που είναι ένα από τα σημαντικότερα και πλέον εντυπωσιακά αξιοθέατα του νησιού και συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το φυσικό και το ανθρωπογενές στοιχείο. Πρόκειται για έναν υπόγειο χώρο, σε υψόμετρο 190 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας, ο οποίος συγκροτείται από μεγάλο φυσικό σπήλαιο, αλλά και τεχνητές στοές μεταλλείου. Το Βυζαντινό Μουσείο της Δρυοπίδας με τα πολλά εκκλησιαστικά εκθέματα και το Λαογραφικό Μουσείο με τις παραδοσιακές φορεσιές και αντικείμενα. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο για το λιμάνι του νησιού, το Μέριχα. Επιβίβαση στα καραβάκια (προαιρετικό) για να επισκεφτούμε την φημισμένη παραλία Κολώνα. Χρόνος για μπάνιο στα πιο όμορφα νερά του Αιγαίου. Επιστροφή στο λιμάνι για γεύμα και τα τελευταία ψώνια μας. Επιβίβαση στο καράβι μας (αναχωρεί 17.00) και αφού αποβιβαστούμε στο Λαύριο, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής γεμάτοι κυκλαδίτικες εικόνες.
Τιμή συμμετοχής: 115 €
Επιβάρυνση Μονόκλινο: 20€.
Στην τιμή περιλαμβάνεται η μετάβαση και οι εκδρομές με το πούλμαν, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Λαύριο – Κύθνος και Κύθνος – Λαύριο, η διαμονή για μια νύκτα σε δίκλινο δωμάτιο στο ANTAMOMA SUITES (με πρωινό, ΦΠΑ.
Δεν περιλαμβάνονται: ο νέος τουριστικός φόρος 0,50€/δωμάτιο, είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ότι αναφέρεται ως προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεσή του.

 
Share this page