Home / Εκδρομές Εσωτερικού / Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια
Μέτσοβο

 

ΤETΡAΗΜΕΡΟ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ

1η μέρα Πέμπτη: Παλλήνη – Μουσείο Βρέλλη – Ιωάννινα – Νησί κυρά Φροσύνης
Συγκέντρωση και αναχώρηση 7:30 π.μ. για την εκδρομή μας, μέσω γέφυρας Ρίου – Αντιρίου. Μετά τις απαραίτητες στάσεις, φτάνουμε στο χωριό Μπιζάνι. Εκεί, ως φόρο τιμής και αγάπης, ο Παύλος Βρέλλης, σχεδίασε και έφτιαξε το μουσείο Ελληνικής Ιστορίας με τα κέρινα ομοιώματα. Στην συνέχεια στην πόλη των Ιωαννίνων για επίσκεψη στο νησί της κυρά Φροσύνης και το Μουσείο του Αλή Πασά (έξοδα ατομικά). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
2η μέρα Παρασκευή: Καλπάκι – Ι.Μ. Μολυβδοσκεπάστου – Μπουραζάνι – Κόνιτσα
Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για το όμορφο Καλπάκι. Επίσκεψη στο μουσείο πολέμου όπου μέσω προβολής video θα ζήσουμε την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου. Κοντά στη συμβολή των ποταμών Αώου και Σαρανταπόρου, σε απόσταση 400 μέτρων από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα μνημειακά συγκροτήματα της Ηπείρου, η μονή Παναγίας Μολυβδοσκεπάστου. Στην συνέχεια θα βρεθούμε στην κατάφυτη κοιλάδα του Μπουραζανίου, όπου θα απολαύσουμε το γεύμα μας εκεί που ενώνονται τα νερά των ποταμών Αώου, Βοϊδομάτη και Σαρανταπόρου. Η φύση προίκισε την Κόνιτσα με όλα τα «καλούδια» της, ορμητικά ποτάμια, αδιαπέραστα δάση, ορεινά λιβάδια, φαράγγια που σου κόβουν την ανάσα! Τα μοναδικά γεφύρια, οι περίτεχνες εκκλησιές, τα παλιά πέτρινα αρχοντικά, αντέχουν ακόμα στο χρόνο, αλλά και στις αλλοτριωτικές παρεμβάσεις των σύγχρονων οικιστικών μοντέλων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
3η μέρα Σάββατο: Ι.Μ. Παναγίας Δουραχάνη – Κήποι – Μονοδένδρι – Σπήλαιο Περάματος
Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Παναγίας Δουραχάνης (ή Ντουραχάνης), το παλιό πέτρινο μοναστήρι, με την πλακόστρωτη αυλή και τα παλιά πεζούλια, έτοιμα για να ξεκουράσουν τον επισκέπτη. Λίγο πριν το χωριό Κήποι θα συναντήσουμε το γεφύρι Νούτσου ή Κόκκορη κοντά στο χωριό Κουκούλι, στο ποτάμι του Βοϊδομάτη και το τρίτοξο γεφύρι του Πλακίδα ή Καλογερικό.. Το Μονοδένδρι, από τα πιο τουριστικά χωριά και από τα πρώτα που αναπτύχθηκαν, βρίσκεται απέναντι από το Βραδέτο και είναι κτισμένο στα 1.060 μέτρα υψόμετρο σε περίοπτη θέση: έχει πλάτη στο χάσμα του φαραγγιού του Βίκου, αριστερά είναι οι πέτρινοι πύργοι της οξιάς, δεξιά ο λόφος και στο βάθος οι πλαγιές της Τύμφης και της Αστράκας. Χρόνος ελευθερος για να περπατήσουμε μέχρι το φαράγγι του Βίκου και φυσικά να γευτούμε τις τοπικές λιχουδιές. Στη συνέχεια στο Σπήλαιο Περάματος, ένα τριώροφο παλάτι με ασύγκριτες ομορφιές και θαυμαστά στολίδια που συγκαταλέγεται στα ομορφότερα των Βαλκανίων στην πόλη των Ιωαννίνων (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και διανυκτέρευση.
4η μέρα Κυριακή: Ιωάννινα – Κάστρο – Μέτσοβο – Παλλήνη
Μετά το πρωινό μας και αφού πάρουμε τα πράγματά μας, αναχωρούμε για την πόλη των Ιωαννίνων για επίσκεψη στο Κάστρο της πόλης των Ιωαννίνων, όπου μπορείτε να θαυμάσετε το Σουφαρί Σεράι, την Ιππική Σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν και το Βυζαντινό Μουσείο. Θα προμηθευτούμε τοπικά γλυκά και στη συνέχεια, μέσω της Εγνατίας Οδού θα φτάσουμε στο όμορφο Μέτσοβο, που δίκαια διεκδικεί τον τίτλο του γραφικότερου οικισμού της Ελλάδας. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1200 μ. σε ένα εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο πράσινο και αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη του με τα εκπληκτικά του χρώματα και τις μοναδικές του εικόνες. Επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε το γεύμα μας και την αρχιτεκτονική του τόπου. Νωρίς το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε στην Παλλήνη.
Τιμή συμμετοχής: 210 €
Στην τιμή περιλαμβάνεται η μετάβαση και οι εκδρομές με το πούλμαν, 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο στο EPIRUS PALACE HOTEL 5* με πρωινό σε μπουφέ, ΦΠΑ.
Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ότι αναφέρεται ως προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Επιβάρυνση μονόκλινου 85€.
Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεσή του.

 
Share this page