Home / Εκδρομές Εσωτερικού / Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

 

ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 24 – 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

1η μέρα Τρίτη: Παλλήνη – Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη
Συγκέντρωση και αναχώρηση 07:00 π.μ. Μετά την απαραίτητη στάση για καφέ και γεύμα, φτάνουμε στη νύμφη του Θερμαϊκού, την όμορφη Θεσσαλονίκη. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για επίσκεψη στο χριστουγεννιάτικα στολισμένο κέντρο της συμπρωτεύουσας με την φωτισμένη γιορτινά πλατεία Αριστοτέλους, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τη φάτνη. Επιβίβαση στο πούλμαν, άφιξη στην Αλεξανδρούπολη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα Τετάρτη: Δέλτα Έβρου – Φέρες – Παναγία Κοσμοσώτειρα –- Αλεξανδρούπολη
Χρόνια Πολλά! Πρωινό και αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου που σχηματίζεται στις εκβολές του ποταμού Έβρου και συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους βιοτόπους της Ευρώπης. Χρόνος για φωτογραφίες και αναχωρούμε για τις Φέρες, την πόλη που ιδρύθηκε γύρω από την οχυρωμένη μονή της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας. Η Παναγία Κοσμοσώτειρα αποτελεί δημιούργημα του Σεβαστοκράτορα και πρίγκιπα του Βυζαντίου Ισαάκιου Κομνηνού. Επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο έχουν θαυμάσει ως σήμερα όχι μόνο την εξαιρετική αρχιτεκτονική της, αλλά και τις υπέροχες τοιχογραφίες της –όσες σώθηκαν από τη μετατροπή του χώρου σε τζαμί κατά την οθωμανική περίοδο. Στην πόλη της Αλεξανδρούπολης για το γεύμα μας και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στον Φάρο και στην Πλατεία Μητρόπολης με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και τα σχολεία από τις δύο πλευρές της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το βράδυ ακολουθεί εορταστικό δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα Πέμπτη: Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Σουφλί – Ορεστιάδα
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς όπου εντός του Κέντρου Ενημέρωσης του Δάσους υπάρχει εκθεσιακός χώρος με φωτογραφικό και ενημερωτικό υλικό για την προστατευόμενη περιοχή του Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, αίθουσα προβολών όπου προβάλλεται ενημερωτικό ντοκιμαντέρ, πωλητήριο με αναμνηστικά είδη από φυσικά υλικά και παραδοσιακά προϊόντα από συνεταιρισμούς της. Συνεχίζουμε για την «πόλη του Μεταξιού», το Σουφλί. Η κωμόπολη αυτή διατηρεί πολλά στοιχεία από την περίοδο της ακμής της, τον 19ου αιώνα. Επίσκεψη στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στους δρόμους του μεταξιού. Γύρω από την πλατεία του Σουφλίου, βρίσκονται τα καταστήματα του μεταξιού καθώς και τα παραδοσιακά μαγαζάκια με τα πεντανόστιμα εδέσματα (τον «καβουρμά» και την «μπάμπω»), καθώς και το εξαιρετικό τσίπουρο και κρασί. Περνώντας το Διδυμότειχο, φτάνουμε στην Ορεστιάδα που είναι η νεότερη πόλη της Ελλάδας που ιδρύθηκε μόλις το 1923, από Έλληνες πρόσφυγες που κατάγονταν από την Αδριανούπολη Νωρίς το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα Παρασκευή: Πόρτο Λάγος – Μοναστήρι Αγίου Νικολάου – Λίμνη Βιστωνίδα – Ξάνθη – Κομοτηνή
Πρωινό και αναχωρούμε για το γραφικό λιμανάκι του Πόρτο Λάγος, που βρίσκεται στα όρια των νομών Ξάνθης και Ροδόπης, στο σημείο όπου η Λίμνη Βιστωνίδα ενώνεται με το Θρακικό Πέλαγος, σε μια τοποθεσία που συνδυάζεται με τρόπο μοναδικό το πράσινο του δάσους και το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας. Η λίμνη Βιστωνίδα ή λίμνη Μπουρού είναι η τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας και μετά την επικύρωση της συνθήκης Ραμσάρ περιλήφθηκε ο υδροβιότοπος στον κατάλογο Natura 2000, των προστατευόμενων οικοτόπων και υγροβιοτόπων της χώρας μαζί με τα είδη χλωρίδας και πανίδας αυτών. Κτισμένο πάνω σε δύο μικρά νησάκια στη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος, βρίσκεται το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους που συγκεντρώνει πλήθος προσκυνητών λόγω και της υπέροχης θέας προς το θρακικό πέλαγος. Στη συνέχεια θα στην «αρχόντισσα της Θράκης», την όμορφη Ξάνθη. Ο ποταμός Κόσυνθος χωρίζει την πόλη της Ξάνθης σε δύο μέρη: στο δυτικό που εμπερικλείει την Παλιά και την Νέα Πόλη και στο ανατολικό, τον λεγόμενο συνοικισμό «Σαμακώβ» που είναι πιο αραιοκατοικημένος και χαρακτηρίζεται από το όμορφο φυσικό του περιβάλλον. Και τα δύο κομμάτια διατηρούν ακόμη το παραδοσιακό άρωμά τους και γοητεύουν τον επισκέπτη με την αρχοντιά και την μεγαλοπρέπειά τους. Τα στενά σοκάκια της Παλιάς Πόλης στολίζουν καλοδιατηρημένα αρχοντικά με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, καθώς αποτελούν ένα εκπληκτικό μείγμα διαφόρων τεχνοτροπιών. Νωρίς το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Στάση στην πόλη της Κομοτηνής για το απογευματινό καφεδάκι και στη συνέχεια στο ξενοδοχείο μας για δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα Σάββατο: Αλεξανδρούπολη – Παλλήνη
Πρωινό και αφού πάρουμε τα πράγματά μας, αναχωρούμε για το Εθνολογικό Μουσείο της Θράκης. Ιδρύθηκε το 2002 για να διατηρήσει την ιστορική μνήμη στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Θράκης σχετικά με την ενδυματολογία, μουσική, πηλό, ζαχαροπλαστική κ.α. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ, γεύμα και ξεκούραση. Άφιξη στην Παλλήνη.

Τιμή συμμετοχής: 255€
Επιβάρυνση μονόκλινου: 60€
Στην τιμή περιλαμβάνεται:
– η μετάβαση και οι εκδρομές με πολυτελές υπερυψωμένο πούλμαν,
– η διαμονή για τρεις νύκτες σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο NEFELI HOTEL 4* στην Αλεξανδρούπολη.
– Ημιδιατροφή (Πρωινό και δείπνο σε μπουφέ). Το εορταστικό δείπνο θα πραγματοποιηθεί το βράδυ των Χριστουγέννων.
– Ασφάλεια, – ΦΠΑ.
Δεν περιλαμβάνονται:
– είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, -ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
– o Δημοτικός Τουριστικός φόρος 3€/δωμάτιο/διανυκτέρευση
– και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεσή του.

 
Share this page