Home / Εκδρομές Εσωτερικού / ΑΡΤΑ – ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

 

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 – ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
ΑΡΤΑ – ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

1η μέρα Σάββατο:
Συγκέντρωση και αναχώρηση 07:30 π.μ. Μετά τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, φτάνουμε στην Κορωνησία (ή Κορακονησία), το γραφικό χωριό που βρίσκεται στο Πέρα Νησί στον Αμβρακικό κόλπο και συνδέεται με μια νησίδα γης. Η Κορωνησία φημίζεται για τις ψαροταβέρνες της, που συνδυάζουν τα περίφημα εδέσματα με το ειδυλλιακό περιβάλλον. Εδώ θα έχουμε χρόνο για το γεύμα μας (προαιρετικό) και την ευκαιρία να θαυμάσουμε, πέρα από το όμορφο τοπίο, τον βυζαντινό ναό που είναι αφιερωμένος στην Παναγιά και χρονολογείται από τον 7ο αιώνα καθώς επίσης τα αλιευτικά και τα παραδοσιακά πριάρια που δένουν στο λιμάνι. Στην συνέχεια αναχώρηση για το γνωστό «Γεφύρι της Άρτας» όπου θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες και καφεδάκι. Το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα Κυριακή:
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τα πέτρινα στολίδια των Τζουμέρκων. Μετά την Πλάκα (όπου βρισκόταν το ομώνυμο γεφύρι), στα κεντρικά Τζουμέρκα, βρίσκεται το χωριό Άγναντα. Η πλούσια βλάστηση της περιοχής, όπου κυριαρχούν τα έλατα, τα πλατάνια, τα πεύκα αλλά και οι κουμαριές, σε συνδυασμό με τις πέτρινες βρύσες και τους νερόμυλους, συνθέτουν ένα απέραντο φυσικό τοπίο με ιδιαίτερη αρμονία και ποικιλία χρωμάτων. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο μεγαλειώδες Σπήλαιο της Ανεμότρυπας, το μοναδικό σπήλαιο στην Ελλάδα, που το διασχίζει ποτάμι σε ολόκληρο το μήκος του (έξοδα ατομικά). Επόμενη στάση μας τα Πράμαντα, στην κεντρική πεζοδροµηµένη πλατεία όπου δεσπόζει η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και η λιθανάγλυφη βρύση Αράπης µε γάργαρο δροσερό νερό. Γεύμα (προαιρετικό). Στο χωριό Καταρράκτης για καφέ και περίπατο και νωρίς το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα Δευτέρα:
Πρωινό και αφού πάρουμε τα πράγματά μας, αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Παναγίας της Ροβέλιστας που ανάγει την αρχή της στον 10ο αιώνα, η δε εικόνα της Παναγίας, γνωστής και ως Μοσχοβίτισσας, προέρχεται από τη Μόσχα. Η θαυματουργός εικόνα της Βρεφοκρατούσης είναι τοποθετημένη σε ασημένιο πλαίσιο με μορφή τριπτύχου φτιαγμένο από ντόπιους αργυροχρυσοχόους το έτος 1802.
Επόμενη στάση το παραθαλάσσιο Μενίδι για καφέ και ξεκούραση, για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής με τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στην Παλλήνη.

Τιμή συμμετοχής: 155€
Επιβάρυνση μονόκλινου: 50€
Στην τιμή περιλαμβάνεται:
– η μετάβαση και οι εκδρομές με πολυτελές υπερυψωμένο πούλμαν,
– η διαμονή για δύο νύκτες σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ 4* .
– Ημιδιατροφή (Πρωινό και δείπνο σε μπουφέ),
– Ασφάλεια
– ΦΠΑ.
Δεν περιλαμβάνονται:
– είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους,
-ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
– o Δημοτικός Τουριστικός φόρος 3€/δωμάτιο/διανυκτέρευση
– και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεσή του.

 
Share this page