1η μέρα: ΠΑΛΛΗΝΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση 17.30 με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες μας (πλοίο NISSOS RODOS 20.00). Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: ΜΥΤΙΛΗΝΗ – Ι.Μ.ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ – Ι.Μ. ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ – ΠΕΤΡΑ – Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑΣ – ΜΗΘΥΜΝΑ (ΜΟΛΥΒΟΣ)
Άφιξη νωρίς το πρωί στη «Νησαία Ήπειρος», το νησί της Μυτιλήνης. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Ραφαήλ στις Καρυές της Θέρμης, αφιερωμένη στους Νεοφανής Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη. Αφού προσκυνήσουμε και πάρουμε αγίασμα, αναχωρούμε προς το Μανταμάδο για να φτάσουμε στο μοναστήρι Ταξιαρχών, αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, προστάτη του νησιού που σύμφωνα με τα οράματα των πιστών, φορά σιδερένια παπούτσια και τρέχει παντού να προστατέψει τους πιστούς. Συνεχίζουμε το δρόμο μας για την Πέτρα όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο, φαγητό και φυσικά προσκύνημα στην Παναγία την Γλυκοφιλούσα, στο βράχο με τα 114 σκαλοπάτια. Τον απογευματινό μας καφέ θα τον απολαύσουμε στον παραδοσιακό οικισμό της Μήθυμνα (ή Μόλυβος), κάτω από το βυζαντινό κάστρο. Αργά το απόγευμα αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας, στον κόλπο της Γέρας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ι.Μ.ΛΕΙΜΩΝΟΣ – ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ – ΣΙΓΡΙ – ΣΚΑΛΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Ιερά Μονή Λειμώνος την οποία η παράδοση θέλει να έχει χτιστεί από τον Άγιο Ιγνάτιο, Αρχιεπίσκοπο Μηθύμνης. Θα δούμε το κελί του Αγίου, το Άβατον για τις γυναίκες, το καταπληκτικό Μουσείο και τους υπέροχους κήπους. Θα συνεχίσουμε για το Απολιθωμένο δάσος της Λέσβου είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα απολιθωμένα δάση στον κόσμο. Σύντομη στάση και προχωρούμε για επίσκεψη στο Μουσείο Απολιθωμένων στο Σίγρι, όπου εκτός των απολιθωμάτων, θα παρακολουθήσουμε και μια ολιγόλεπτη σχετική ταινία. Χρόνος ελεύθερος στο Σίγρι για μπάνιο και φαγητό και νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για την Σκάλα Καλλονής όπου θα απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΑΓΙΑΣΟ – ΠΛΩΜΑΡΙ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Μετά το πρωινό και αφού πάρουμε τα πράγματά μας, αναχώρηση για την εκκλησία της Παναγίας της Αγιάσου όπου βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας η οποία σύμφωνα με την παράδοση κατασκευάστηκε από τον Ευαγγελιστή Λουκά με μαστίχα και κερί. Σειρά έχει το Πλωμάρι με το φημισμένο ούζο του. Επίσκεψη σε γνωστή ποτοποιία και σύντομη ξενάγηση στον χώρο. Αναχώρηση για την Μυτιλήνη όπου θα έχουμε χρόνο για προσκύνημα στον Άγιο Θεράποντα, γεύμα και για όσους το επιθυμούν επίσκεψη στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας του νησιού (Κάστρο Μυτιλήνης, Βελιδέ τζαμί, Άγαλμα της ελευθερίας κλπ) . Αφού κάνουμε και τα τελευταία ψώνια μας, επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής για Πειραιά (πλοίο NISSOS SAMOS 18.00). Τακτοποίηση στις καμπίνες μας, διανυκτέρευση εν πλω.

5η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΛΛΗΝΗ
Νωρίς το πρωί, άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στην Παλλήνη γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις.

Τιμή συμμετοχής: 279 €
Επιβάρυνση μονόκλινου: 40€

Στην τιμή περιλαμβάνεται:
– η μετάβαση και οι εκδρομές με πολυτελές υπερυψωμένο πούλμαν,
– ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε καμπίνες Πειραιά – Μυτιλήνη και Μυτιλήνη – Πειραιά.
– η διαμονή για δύο νύκτες σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο SILVER BAY HOTEL 3*.
– Ημιδιατροφή (Πρωινό και δείπνο),
— Δωρεάν χρήση WI FI εντός πούλμαν.
– ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται:
– είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους,
– o Δημοτικός Τουριστικός φόρος 1,5€/διανυκτέρευση
– ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
– και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεσή του.

 
Share this page